Skoči na glavno vsebino

Na naši šoli že več let zelo uspešno sodelujemo na tekmovanjih iz znanja o sladkorni bolezni. Prijavijo se lahko učenci 8. in 9. razredov ter tudi učenci iz 7. razreda, ki izkažejo željo po pridobivanju novih znanj.

Najprej je vedno šolsko tekmovanje, kjer lahko učenci pridobijo največ bronasto priznanje. V letošnjem šolskem letu je le-to potekalo v petek 4.10. 2013 ob 13 uri.

Sledi državno tekmovanje, kjer učenci tekmujejo za srebrno in zlato priznanje iz znanja o sladkorni bolezni, vendar se nanj lahko uvrstijo le trije (3) učenci iz posamezne osnovne šole, ki so na šolskem tekmovanju dosegli najvišje število točk, vendar ne manj kot 34 točk.

Na letošnjem šolskem tekmovanju so tri učenke dosegle znanje, ki je bilo nagrajeno z bronastim priznanjem, to so bile Adriana Anžel, Tineja Ornik in Eva Lorger iz 9. razreda in Medeja Golob iz 8. razreda. Adriana Anžel pa se je uvrstila naprej na državno tekmovanje, ki je bilo v soboto, 9. novembra 2013, ob 10.00 uri na OŠ Prežihovega Voranca v Ravnah na Koroškem. Tudi tam je izkazala izjemno znanje in dosegla srebrno priznanje.

Za uspeh ji čestitamo!!!

Več o tekmovanju pa si lahko preberete nahttp://www.diabetes-zveza.si/sl/web/contributions/390

Dostopnost