Skoči na glavno vsebino

BRALNA ZNAČKA

Bralna značka je slovensko gibanje, ki že več kot petdeset let spodbuja razvoj bralne kulture mladih. Njen namen je spodbujati otroke za branje in vzgajati mlade bralce. Naša želja je, da bi mladi bralci ostali bralci tudi kasneje v življenju.

S sodelovanjem pri bralni znački si otroci bogatijo besedišče in ob tem razvijajo domišljijo. Urijo se v tehniki branja, razmišljajo o vsebini in upoštevajo odlike ustnega sporočanja.

Tudi na naši šoli spodbujamo branje in zanj  poskušamo navdušiti čim več učencev. Učenci od 1. do 5. razreda predstavljajo prebrane knjige svojim razredničarkam, učenci od 6. do 9. razreda pa učiteljici Maji Gabor. Mentorji bralne značke lahko pripravijo priporočilne sezname branja ali pa učencem dovolijo, da sami izberejo, katere knjige bodo brali. Izbor knjig mora biti ustrezen za posamezno starostno stopnjo otrok.

Na naši šoli se bralna značka prične 17. septembra na dan zlate knjige, zaključi pa 2. aprila na mednarodni dan knjig za otroke.

Ob koncu šolskega leta učenci prejmejo priznanje za uspešno opravljeno bralno značko. Tisti, ki so brali vseh devet let, pa dobijo v spomin še knjigo, ki jim jo podari Društvo Bralna značka Slovenije.

 bralna-znacka-velika

 

Več podatkov o bralni znački je na spletni strani  www.bralnaznacka.si.

Dostopnost