Skoči na glavno vsebino

 

Žal je  letos zaradi izrednih razmer odpadla naša že tradicionalna pustna povorka. Vendar, smo  vseeno s skupnimi močmi preganjali zimo. Ker nismo mogli pustovati tako kot po navadi; na ulicah, v šoli, na športnem igrišču, smo si pustno vzdušje pripravili kar sami doma. Učenci, njihovi starši, bratje, sestre, babice, dedki so se nam pridružili pri pustu na daljavo.

Tehniški dan smo razdelili v tri kategorije:

 • IZ DOMAČE OMARE
 • POSLIKAVA OBRAZA
 • PUST MASTNIH UST

Očitno smo zelo sladkosneda šola, saj je največ učencev sodelovalo pri kategoriji PUST MASTNIH UST. Kategorija je bila revijalnega značaja in je delovala pod motom: „Važno je sodelovati, ne zmagati, ampak se dobro posladkati!‘‘

Strokovna komisija v sestavi: Liljana Kurnik, Sara Bečkanović in Metka Beber je izbrala in nagradila najboljše maske v kategoriji IZ DOMAČE OMARE in najlepše POSLIKAVE OBRAZA.

Imeli smo kar težko delo. Ocenjevali smo izvirnost, ustvarjalnost, izdelavo maske in tehnično dovršenost, estetski videz in barvno usklajenost…Seveda pa je morala biti maska domače izdelave in ne kupljena. Po tehtnem premisleku smo podelili sledeče nagrade:

KATEGORIJA IZ DOMAČE OMARE

POSAMEZNE MASKE

 1. METULJ: Zarja Duh, 2. a
 2. GROZD: Sara Gungl, 3. a
 3. HLADILNIK: Neja Merčnik, 8. a

Posebne pohvale in nagrade pa si zaslužijo še:

 • MUMIJA: Matic Prebevšek, 3. a
 • KANTA ZA SMETI: Jan Leopold, 7. a
 • ZMAJ: Dino Pondelak, 7. a
 • PAJEK: Tristan Kurnik, 4. a

MASKE V PARU

 1. TV POROČILA: Tian in Lukas Sagadin (Pripravila sta še videoposnetek, ki si ga lahko ogledate v spletni galeriji. Prislužila sta si še posebno pohvalo strokovne komisije za izvirnost in tehnično izvedbo.)
 2. SOL IN POPER: Manca in Neja Zorko
 3. STAREJŠA GOSPODA: Mario in Jaka Fras, 8. a

SKUPINSKE MASKE

 1. ČRNO- BELA DRUŽINA: Družina Tuš – Zarja Tuš, 2. a
 2. POŠASTI IZ DOMAČE OMARE: Jurij in Edi Zemljič, Nejc Merčnik

BARVICE: Družina Fišer – Vid Fišer, 1. a

POSLIKAVA OBRAZA

 1. Alina Kolarič, 8. a
 2. Ana Emeršič, 5. a
 3. Žana Belšak, 7. a

Vsem nagrajencem čestitamo. Vse maske, poslikave obraza in pustne kulinarične mojstrovine si lahko ogledate v spletni galeriji.

 

Metka Beber

Dostopnost