Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 19.1.2017, so se vrstniške mediatorke Tjaša in Doroteja iz 8. r ter Ana Marija in Anja iz 9. r udeležile srečanja šolskih in vrstniških mediatorjev na OŠ Miklavž na Dravskem polju. Na srečanju je sodelovalo 19 šol iz bližnje in tudi širše okolice.


Po kratkem kulturnem programu in pozdravu ravnateljice, so sledile predstavitve nekaterih šol in delo po skupinah za učence ter okrogla miza o pomenu supervizije pri šolski mediaciji, ki jo je vodila ga. Marinka Bečela iz Svetovalnega centra za otroke, mladostnike in starše Maribor.
Srečanje se je zaključilo s predstavitvami dela po skupinah. Naslednje leto pa se bomo srečali na OŠ Janka Padežnika.

O delu v skupinah so zapisale tudi mediatorke:
V modri skupini smo poustvarjali z učiteljico Ksenijo. Na začetku se je vsak posameznik predstavil z imenom, kateri razred obiskuje in iz katere osnovne šole prihaja. Kasneje smo se razdelili v pare in se še podrobneje opisali, imeli smo največ 2 minuti, naš partner je potem nas še enkrat podrobneje predstavil celotni skupini. Nato smo prebrali preprosto ampak poučno zgodbo ter s pomočjo učiteljice spoznali, da se bodo ljudje do nas obnašali tako, kot mi do njih. Na koncu smo s prelaganjem lista napisali nekaj misli, ki so se nam pojavile v mislih ob koncu dneva.
Ana Marija Fras in Anja Jager, 9. r

Jaz sem bila v skupini z roza barvo. Najprej smo se predstavili. Z nami je bila učiteljica za angleščino. Bila je res super. Nato smo morali napisati nekaj o sebi, kaj radi delamo v prostem času, dobro lastnost, ki te spremlja čez ves dan ter cilj, ki si ga želiš doseči. Nekateri smo še dodali svojo misel. To smo tudi predstavili. Kasneje smo se igrali igrico ”INCIBINCI”. To igro smo se igrali zelo dolgo, saj je bila zelo zabavna in smešna. Nato pa smo začeli z našo temo skupine, ki je bila ”KOMUNIKACIJA”. Najprej nam je učiteljica prebrala basen o medvedu, ki je hotel pojesti živali, ki jih je imel na seznamu. Odlomek iz te basni smo odigrali in ugotovili, da je nauk te zgodbe ”VPRAŠATI NI GREH”. Dan smo zaključili z predstavitvami in malico.
Doroteja Topolovec, 8.a

SREČANJE VRSTNIŠKIH MEDIATORJEV 2017

Dostopnost