Skoči na glavno vsebino

Naša mala knjižnica je mednarodni projekt, ki je v letošnjem šolskem letu istočasno potekal v šestih državah: Slovenija, Litva, Estonija, Latvija, Hrvaška in Poljska. Namen projekta je spodbujanje in razvijanje bralne kulture ter dvigovanje bralne pismenosti pri mladih bralcih in spoznavanje drugih kultur. Namenjen je otrokom med 4. in 10. letom. Projekt se je v Sloveniji izvajal že deseto leto.

V letošnjem šolskem letu so v omenjenem projektu sodelovali tudi učenci naše šole; in sicer učenci 1. in 2. razreda. V okviru pravljičnega krožka smo brali kakovostne knjige različnih evropskih avtorjev ter tako prispevali k izboljševanju njihovega poznavanja Slovenije, Litve, Poljske, Estonije, Latvije in Hrvaške.
Poleg branja odličnih knjig slovenskih in tujih mladinskih avtorjev smo z velikim veseljem reševali tudi Ustvarjalnik, ki je učence vodil k aktivnostim po branju. Vaje v Ustvarjalniku so bile vsebinsko in grafično zanimive ter didaktično različne. Ob reševanju so otroci razvijali besedno in likovno izražanje, domišljijo, nekatere pa so spodbujale tudi gibalne spretnosti.
Skozi vse šolsko leto pa so branje in ustvarjalnost dodatno spodbujale zanimive dejavnosti in številne nagradne naloge. Ustvarjali smo bralni vlakec, sodelovali smo v natečaju za naj bralni kotiček v razredu ter v likovno-literarnem natečaju Naša mala knjižnica. Pridno smo pošiljali naše izdelke in fotografije ter si tako prislužili sodelovanje v kvizu Naša mala knjižnica, ki smo ga izvedli 8. maja. Učenci so na kvizu izkazali svoje znanje, za kar so prejeli priznanje.

Mentorica NMK: Lilijana Kurnik

Foto utrinki

Dostopnost