Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 23. 3. 2023, je bilo v Maribor zasedanje regijskega šolskega parlamenta. Srečanja se je udeležil Jan Emeršič, učenec 9. razreda. Jan se bo 11. aprila udeležil tudi nacionalnega zasedanja v Ljubljani.
Parlament je pred začetkom zasedanja pozdravila članica Predsedstva ZPM Maribor, ga. Majda Struc. Na drugem plenarnem delu zasedanja so mladim parlamentarkam in parlamentarcem prisluhnili ga. Neva Pipan iz kabineta župana MOM, ki je mlade tudi nagovorila, ga. Karina Šenveter in g. Luka Lubi iz Urada za kulturo in mladino MOM ter predsednica ZPM Maribor, ga. Nina Babič, ki se je mladim zahvalila za opravljeno delo in izbranim delegatom zaželela uspešno razpravo na nacionalnem Otroškem parlamentu.
Učenci so sodelovali v skupinskih delavnicah, na katerih so razpravljali o različnih vidikih duševnega zdravja pod vodstvom mentorjev iz ZPM.
V Janovi skupini so razpravljali o virih moči, ki jih imamo posamezniki za osebnostno rast. Ugotovili so, da lahko šola pripomore h krepitvi duševnega zdravja s pogovorom in različnimi delavnicami, ki jih lahko učitelji ali zunanji izvajalci.
V drugem delu srečanja so učenci najprej predstavili delo po skupinah in zaključke, do katerih so prišli v razpravah.

Delegati iz MB regije

Estera Jurša

Dostopnost