Skoči na glavno vsebino

 

jean M. slika p

V šolskem letu 2011/12 smo se odzvali povabilu Ekonomsko poslovne fakultete Maribor, da sodelujemo v projektu z naslovom »Evropska unija za mlade« (European Union for Youth). 

Enoletni projekt EU4YOUth, ki traja od septembra 2012 do avgusta 2013, je namenjen učiteljem ter učencem osnovnih šol, dijakom in študentom višjih šol na območjih vzhodne Slovenije in obmejne Hrvaške.

Namen projekta je posredovanje vsebin o Evropski uniji, oblikovanje učnih načrtov, pedagoških vsebin in različnih didaktičnih programov ter izvedba različnih srečanj in delavnic za učitelje mentorje in njihove učence.

Naša šola je sodelovala na vseh srečanjih, ki so bila organizirana za učitelje mentorje, prav tako pa smo se udeležili skupne delavnice vseh sodelujočih šol, ki je bila 21. maja 2013 v prostorih EPF Maribor. Na delavnici, je sodelovalo 21 učencev naše šole. To so bili učenci od 5. do 9. razreda, ki so sodelovali na šolskem kvizu.

Šolski kviz smo organizirali ob dnevu Evrope. Dogodek smo izvedli v šolski telovadnici in so si ga ogledali učenci od 4. do 9. razreda. Ekipe so bile sestavljene iz treh učencev. Na kvizu je največ znanja o Evropski uniji in njenih ustanovah zbrala ekipa 9. razreda, ki so jo sestavljali Anika Muršec, Laura Kmetič in Alen Šuta.

Mentorici: Anica Šuster in Vera Vračko

Več slik si lahko ogledate tukaj.

Dostopnost