Skoči na glavno vsebino

Vse učence OŠ in vrtca Sveta Trojica vabimo k sodelovanju na PREŠERNOV NATEČAJ 2014.

TEMA: MOJ PLANET-MOJ DOM

KAJ: likovni in literarni izdelki

DO KDAJ : 15.JANUAR 2014

KAM: izdelke lahko oddate svoji razredničarki, v šolski knjižnici ali učiteljicam Maji Gabor, Maji Razboršek in Metki Amon Beber, fotografije in video posnetke lahko oddate na metka.amon.beber@ostrojica.si

Želimo vam veliko ustvarjalnega navdiha. Veselimo se vaših izdelkov. Izbrane izdelke bomo predstavili na razstavi ob slovenskem kulturnem prezniku v razstavno-protokolarnem prostoru Sv. Martina.

 

 

Likovni izdelki so lahko: risbe, stripi, slike, grafike, makete, kipi,fotografije ali video posnetki. Risbe, stripi in slike so lahko na formatu A3 (risalni list) ali večji.

LIKOVNE TEHNIKE

Uporabite lahko različne likovne tehnike in jih poljubno med seboj kombinirate. Priporočamo: svinčnik, oglje, flomaster, akvarel, gvaš, tempere, akril, das masa, glina… Glino lahko dobite v šoli, izdelek vrnite pravočasno, da ga lahko spečemo v lončarski peči. Fotogreafije in video posnetke pošljite po elektronski pošti, natisnili jih bomo v šoli.

LIKOVNI MOTIV

S svojo umetnino lahko prikažete lepote našega planeta in izdelate krajine ali pejsaže, npr.travnik, gore, morje, podzemne jame, puščave, gozd, džunglo…Upodobite lahko kateregakoli prebivalca našega planeta v njegovem življenskem okolju, npr. ptico na drevesu, tigra v džungli, ribo v morju, človeka v naravi…Upodobite lahko več prebivalcev, ki živijo v sožitju in si delijo življenjski prostor.

Razmišljate lahko tudi globalno, uporabite podobo zemlje kot planeta v vesolju ali prikažete, da na našem planetu živi veliko različnih ras in narodnosti. Kako nas naš planet združuje?Ali lepo skrbimo za naš planet in ga ohranjamo zdravega, čistega za tiste, ki prihajajo za nami?

Dostopnost