Skoči na glavno vsebino

Naše popotovanje po svetu se je zaključilo v Ameriki. Kot Krištof Kolumb smo se tudi mi dobro spoznali z Indijanci, s tem da smo z zagotovostjo vedeli, da smo prispeli v Severno Ameriko in ne v Indijo. V New Yorku nas je pozdravil veličasten kip svobode, ki so ga Francozi podarili Američanom in je simbol neodvisnosti in svobode.  Za preizkušanje srče v igralnicah smo imeli premalo denarja, zato smo si Las Vegas ogledali bolj od daleč. Obiskali smo Mexico City in se zavrteli v ritmih tradicionalne mehiške glasbe s sombrerom na glavi. V Braziliji smo si ogledali nogometno tekmo ter utrinke iz festivala v Riu de Janiero. Spustili smo se tudi v amazonski gozd in doživeli tropsko živalsko in rastlinsko bogastvo. Ob obalah južne Amerike smo videli roza delfine, ki jih ni mogoče videti nikjer drugje na svetu.

Sedaj bi morali skočiti še na južni tečaj, a kaj, ko moramo drug teden na plavalni tečaj. Mogoče pa se tam prelevimo v pingvine in zaplavamo po pingvinsko.

Doživeli smo svet po dolgem in počez, se naučili veliko novega, vam pa smo z razstavami poskusili prikazati delčke naših spoznanj in dogodivščin.

Učenci 3. a

foto

 

Dostopnost