Skoči na glavno vsebino

 23. april je svetovni dan knjige. To je dan, ki je posvečen številnim knjižnim ustvarjalcem (na primer pesnikom, pisateljem, urednikom …), knjižničarjem, bralcem, torej vsem, ki imamo radi knjige.

Po številnih krajih, mestih in državah sveta so se na ta dan odvijali dogodki in prireditve, ki na prvo mesto postavljajo knjigo in vse, kar je z njo povezanega. Temu praznovanju smo se priključili tudi na naši šoli.

Dan smo pričeli z odlično dramsko uprizoritvijo Žiga, kisla kumarica, ki je nastala na podlagi istoimenske knjige iz zbirke o Jurki Burki, predstavili pa so nam jo učenci našega dramskega krožka. Po uprizoritvi je učence čakalo presenečenje, saj smo v goste povabili ustvarjalce knjig o Jurki Burki – hudomušni čarovnici, ki s presenetljivimi zapleti poskrbi za razplet težav, s katerimi se srečujejo mulci in frklje.
S svojim prihodom so nas razveselili pisateljica Jasna Markuš, ilustrator Simon Sanda in urednica Milena Pivec.
V prisrčnem enournem programu so nas popeljali po poti nastanka knjige – od ideje do izida, prav tako pa so tudi podelili priznanja učencem, ki so uspešno zaključili bralno značko.
Dan smo zaokrožili z likovno in literarnima delavnicama, pri katerih so učenci pokazali veliko kreativnosti.

 

IMG 47841                                                                                 

 IMG 47451

 

Slike s prireditve si lahko ogledate tukaj.

 

Dostopnost