Skoči na glavno vsebino

Izobraževanje se je začelo že v četrtek, 31.1.2019, v osnovni šoli Cerkvenjak, kjer smo spoznali naše lastnosti, skupne interese ter se predstavili drug drugemu. Na izobraževanju smo se družili učenci iz OŠ Cerkvenjak – Sveti Andraž, OŠ Jožeta Hudalesa Jurovski Dol, OŠ Sveta Ana in OŠ Sveta Trojica. Zanimiva je bila delavnica, ko smo iz nabora različnih fotografij izbrali fotografijo, ki predstavlja naša pričakovanja v zvezi z mediacijo. Dobili smo tudi delovni zvezek, ki nas je spremljal vse do sobote.

V petek, 1.2.2019, smo ob  8.45 začeli z izobraževanjem na osnovi šoli Lokavec. Imeli smo veliko delavnic o komunikaciji, konfliktu in o poteku mediacijskega pogovora. Skupaj smo se zabavali in se igrali različne igre. Seveda smo imeli tudi majhen pohod do najvišjega vrha v Slovenskih goricah. Ob šestih zvečer smo pospravili naše delovne zvezke, ki smo jih dobili v četrtek ter na mize postavili družabne igre. Pridružile so se nam tudi starejše mediatorke iz naše šole in OŠ Sveta Ana. Ko smo se naveličali družabnih iger, nismo počivali, ampak smo pripravili Lokavec-vizijo, kjer smo odkrivali naše skrite talente v petju in v plesu. Zmagovalna skupina je na koncu dobila tudi zanimivo nagrado. Po Lokavec-viziji je bil čas za film in počitek. Uredili smo si lezišča v telovadnici, se prijetno namestili in si ogledali film. Ob filmu smo se počasi umirili in izmučeni od zanimivega dneva zaspali.

Naslednji dan v soboto, 2.2.2019, smo vstali že nekaj čez šesto, saj se je ob sedmih že pričela joga. Po okusnem zajtrku smo v manjših skupinah ob mentorstvu starejših mediatork pripravljali igro vlog, v kateri sta mediatorja vodila pogovor med dvema sprtima učencema. Pred prihodom staršev smo še opravili evalvacijo s pomočjo šestih klobukov. Staršem smo se predstavili s kratkim programom.

Domov smo odšli z novimi znanji in veščinami ter novimi prijatlejskimi vezmi.

Ela in Lili Makuc ter soc. pedagoginja Natalija Novak

foto

video

 

Dostopnost