Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši vrtca!

Dodatno pojasnilo MIZŠ o plačilu vrtca v januarju 2021

V mesecu januarju 2021 so bili vsi vrtci na podlagi odlokov, ki jih je sprejela Vlada RS, zaprti do vključno ponedeljka, 25.1.2021.  Še vedno je veljalo, da lahko izjemoma opravljajo dejavnost v zmanjšanem obsegu, če je tako odločil župan občine, na območju katere vrtec izvaja svojo dejavnost.

Od vključno torka, 26. 1. 2021 dalje pa so se vrtci v regijah, za katere veljajo ukrepi rdeče regije, odprli. V regijah, za katere veljajo ukrepi črne regije, pa so vrtci ostali zaprti. Starši so za čas zaprtja vrtcev plačila oproščeni, razen staršev, ki so otroka pripeljali v vrtec, ki je deloval v zmanjšanem obsegu. Kritje izpada plačil staršev zagotavlja državni proračun za vrtce s sedežem v črni regiji za celoten mesec januar, za vrtce s sedežem v rdeči regiji pa do vključno 25.1.2021.

Starši, ki otroka niso pripeljali v vrtec, ki ima sedež v rdeči regiji, ki je bil od 26.1.2021 dalje odprt, niso opravičeni do oprostitve plačila vrtca, državni proračun izpada plačil staršev ne krije, RAZEN, če je razlog za odsotnost otroka odrejena karantena. Odsotnost iz razloga odrejene karantene pomeni, da so starši za dneve te odsotnosti oproščeni plačila.

 

Darko Škerget

ravnatelj

Dostopnost