Skoči na glavno vsebino

Na petkov večer, 21. 4. 2023, so učenci v pričakovanju in z rahlo nestrpnostjo vstopali v šolo ter z zanimanjem pogledovali v učilnice, kjer smo učiteljice pripravile različne delavnice ob vseslovenskem projektu Noč knjige. Tema letošnje Noči knjige je bila MIR. Navdih za ustvarjanje pa so tokrat bili verzi Frana Milčinskega Ježka:
»Dokler na svetu vsakdo sam
ne sme odrezati svoj krajec kruha,
od krvi zemlja ne bo nikdar suha.
Saj – verjemite mi – velika stvar
je takle majhen, tanek košček kruha.«
Tudi mi smo se teme o miru dotaknili v nekaterih delavnicah. Učenci so se z odejami, vzglavniki in plišastimi prijatelji razporedili v štiri različne delavnice, ki so jih tekom večera tudi vse obiskali. V prvi delavnici so skozi pravljico potovali v svet domišljije in prepevali o prijateljstvu. Druga delavnica je bila gledališko obarvana in prepredena z Živalskimi novicami. Vaje čuječnosti, mirna glasba in vizualizacijske zgodbe so se odvijale v sobi za sproščanje, kjer so učenci raziskovali svoje občutke in notranji mir. V zadnji delavnici pa so ob pesmi Johna Lennona Pomisli razmišljali o pomenu miru in vsi skupaj izdelali čudovito ptico miru.
Učenci so zelo uživali in sodelovali v delavnicah ter domov odnesli novo izkušnjo in spomine na večerno literarno in ustvarjalno druženje.
Bralno-ustvarjalni večer smo pripravile učiteljice Simona Dreu, Eva Fekonja, Marta Jemenšek, Lilijana Kurnik, Anka Leopold, Natalija Novak in Anica Šuster. Pri izvedbi delavnic so sodelovale tudi učenke višjih razredov: Maja Fekonja, Zoja Stergar, Eli Korošec iz 6. razreda ter Naja Kozjak in Ana Emeršič iz 7. razreda. Mlajšim učencem so brale zgodbe in pesmi ter jim pomagale pri ustvarjanju. Punce so se odlično odrezale in si zaslužijo vse pohvale.

Foto utrinki

Dostopnost