Skoči na glavno vsebino

OP 2014 15

Veronika Kukovec iz 9. razreda se je pred dobrim mesecem udeležila nacionalnega otroškega palrlamenta v Ljubljani. Tako je zapisala svoje vtise:

V torek, 13.4.2015, smo se zastopniki mariborske regije otroškega parlamenta na vse zgodaj odpravili v Ljubljano, v parlament Republike Slovenije. Pot je minila zelo hitro, saj smo se na avtobusu pogovarjali o svojih ciljih in o svoji prihodnosti. V Ljubljano smo sicer malo zamudili, zato so nas sprejeli zelo hitro in nas popeljali do naših sedežev. Sedela sem zraven g. predsednika Borisa Pahorja, ki me je s stiskom roke lepo pozdravil.

Sledilo je delo po skupinah, kjer je vsaka skupina debatirala na izvoljeno temo. Naše delo smo morali tudi sproti zapisovati, saj smo ga na samem koncu predstavili v veliki dvorani. Sledila je malica in spoznavanje novih prijateljev. Nato smo se skupaj odpravili v parlament in začela se je velika razprava. S časom smo bili zelo omejeni,  zato na žalost nisem prišla do besede. Imeli smo to čast, da smo jedli v jedilnici poslancev in kosilo je bilo okusno. Ob 15.00 nas je g. predsednik povabil na slavnostno prireditev z naslovom »Jabolko navdiha«. Tam smo lahko gledali slovenske zvezde kot so MI2, Big foot mama, Tinkara Kovač, Alya in mnoge druge. Predsednik je podelil zlato jabolko mlademu  Marku Soršaku, ki je po Sloveniji aktiviral akcijo »20 za 20«. S to akcijo je s pomočjo mnogih glasbenikov pomagal 20 šolam priskrbeti glasbeno opremo in tako uresničil sanje mnogim mladim bodočim glasbenim zvezdam. S tem dogodkom se je naš dan v Ljubljani zaključil in  vsega lepega je bilo enkrat konec. Vesela sem bila, da sem odšla malo »v svet« in odmislila na šolske skrbi. Spoznala sem veliko novih ljudi, naredila selfie z mnogimi znanimi, celo s predsednikom. Najbolj pomembno pa  je, da sem se naučila veliko novega ter videla kakšen pogled na svet imajo moji sovrstniki.  Pot domov je bila zelo utrujajoča in dolga, vendar dan je bil fantastičen!

                                                                                                                                Veronika Kukovec, 9. a

 

Foto

Dostopnost