Skoči na glavno vsebino

RTEmagicC_Rastem_s_knjigo.png.png

Nacionalni projekt Rastem s knjigo se v šolskem letu 2014/2015 izvaja že deveto leto zapored. Tako kot prejšnja leta so tudi letos v ta projekt vključeni učenci sedmega razreda po vsej Sloveniji. Vsak sedmošolec prejme izbrano knjigo ob letnem obisku najbližje splošne knjižnice. Obisk knjižnice vključuje spoznavanje informacijsko-knjižničnih znanj, seznanjanje z najnovejšim mladinskim leposlovjem, predstavitev avtorjev in knjige.

Projekt izvajajo Javna agencija za knjigo RS v sodelovanju z Ministrstvom za kulturo, Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Združenjem splošnih knjižnic, Zavodom RS za šolstvo, Društvom šolskih knjižničarjev Slovenije in Društvom slovenskih pisateljev ter v sodelovanju s splošnimi knjižnicami, s slovenskimi osnovnimi šolami, osnovnimi šolami s prilagojenim programom, zavodi za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami ter zamejskimi osnovnimi šolami.

Namen vsakoletnega izvajanja projekta je motivacija šolarjev za branje slovenskih avtorjev mladinskega leposlovja in spodbuda njihovemu obiskovanju splošnih knjižnic.

V okviru tega projekta bodo sedmošolci predvidoma v mesecu aprilu obiskali Knjižnico Lenart, kjer jim bodo pripravili program, prejeli pa bodo tudi knjigo Slavka Pregla Odprava zelenega zmaja z ilustracijami Marjana mančka.

Tukaj si lahko ogledate intervju z avtorjem.

3d_pregl-ozz-copy.jpg

Dostopnost