Skoči na glavno vsebino

V knjižnici Lenart je v mesecu aprilu na ogled zanimiva Velikonočna razstava. Razstavljajo učenci od 5. do 9. razreda OŠ in vrtca Sveta Trojica. Izdelki so nastali pri pouku likovne umetnosti ali pri izbirnem predmetu likovno snovanje pod mentorstvom Metke Beber.

Med knjižne police so se naselili zajci vseh mogočih oblik in velikosti. Otroci so jih ustvarili iz papirja, odpadne embalaže in žagovine. Odpadke ni nujno vedno vreči v koš, ampak lahko iz njih nastane tudi umetnina, npr. Velikonočni zajec. Največ občudovanja med njimi je požel največji med njimi, zajec Hary. Ker smo EKO šola, pogosto za izdelavo montažnih plastik ali reliefov uporabimo odpadke ali stvari, ki jih drugi zavržejo. Vse zmontiramo, pobarvamo in umetnina je tu.

Na mehkem zelenem mahu so razstavo bogatili velikonočni pirhi v različnih likovnih tehnikah. Nekateri so bili iz keramike, drugi so bili izdelani z zahtevnejšimi reliefnimi aplikacijami. Med njimi smo lahko opazili tudi tradicionalen slovenski ornament v rdeči in modri barvi. Vsi pa so prikazovali lepoto velikonočnega ornamenta.

Razstava nas je lepo popeljala v velikonočni praznični čas.

Metka Beber

Dostopnost