Skoči na glavno vsebino

zajtrk

V petek 18. 11. 2016 smo se pridružili vseslovenskemu projektu Tradicionalni slovenski zajtrk, ki ga izvajamo z namenom, da bi izboljšali zavedanje o namenu in razlogih za lokalno samooskrbo, domačo pridelavo in predelavo ter da bi spodbudili aktivnosti zagotavljanja hrane, pridelane v lokalnem okolju. Predstavimo pomen kmetijstva in čebelarstva ter spodbujamo k  pravilni in zdravi prehrani.  Naš dan se je začel s pesmijo, s skupnimi močmi smo otroci vrtca, učenci ter delavci šole zapeli pesem Lojzeta Slaka, Čebelar.  Če boste kliknili na naslednjo povezavo, boste lahko peli tudi vi.

Po uvodni pesmi je sledilo veliko zanimivosti od g. Matjašiča, ki je razložil, kako se prideluje med, od nekaj stoletji nazaj pa vse do danes. Učenci od 6. do 9. razreda so se po predavanju razvrstili po delavnicah, kjer so eni raziskovali tradicionalne jedi po celem svetu, eni so analizirali anketo o prehrani, ki smo jo predhodno izvedli, eni so ustvarjali okusne zdrave sadne in zelenjavne napitke, eni so likovno ustvarjali iz gline, eni pa so izdelovali naravno kozmetiko.

Oglejte si fotografije tudi vi – klik.

Dostopnost