Skoči na glavno vsebino

V letošnjem letu smo se srečanj otroškega šolskega parlamenta lotili nekoliko drugače. Razredni predstavniki parlamenta smo se na začetku srečevali pred poukom. Pogovarjali smo se o naših poklicnih izbirah in o poklicni prihodnosti. Temo smo predelovali s pomočjo raznih iger, ki sta jih vodili mentorici parlamenta, pedagoginji Natalija Novak in Estera Jurša. Ta srečanja so predstavljala izhodišče za zasedanje na ravni šole, ki smo ga letos izpeljali v okviru dneva dejavnosti.
V petek, 21. 2. 2020, smo učenci od 4. do 9. razreda izpeljali šolsko zasedanje. Najprej smo po razredih izpeljali delavnice na razne teme. Prvo šolsko uro smo predstavniki parlamenta izpeljali uvodno motivacijo. Pomagali smo si z igrami, ki smo jih spoznali na naših jutranjih srečanjih. Sledile so delavnice, na kateri je vsak razred razmišljal o različnih vsebinah, ki so bile povezane s poklicno prihodnostjo.
Učenci 4. razreda so izdelali plakate, na katerih so predstavili, kaj želijo početi kot odrasli. Učenci 5. razreda so opisali svoj sanjski poklic. V 6. in 7. razredu so učenci izdelali svoje življenjepise v obliki knjižic. V 8. razredu so učenci skušali povezati poklicno izbiro in osebnostne lastnosti. V 9. razredu pa je vsak učenec izdelal svoj poklicni kolaž. Delavnice so potekale pod vodstvom učiteljev.
Sklepni del dneva se je odvil v telovadnici, kjer smo učenci predstavili svoje delo po razredih. V goste smo povabili gospoda župana Davida Klobaso, ki se je vabilu odzval in nam spregovoril nekaj besed o svoji poklicni poti.

Na sklepnem srečanju predstavnikov razredov smo izvolili tudi delegate za srečanje na medobčinskem otroškem parlamentu v Lenartu. Učenci, ki bodo zastopali našo šolo so: Jan Emeršič, 6.r, Mojca Ploj in Sara Bečkanović iz 8. razreda ter devetošolki Lucija Drumlič in Stela Tavželj. Izbranim učencem čestitamo in jim želimo, da se v Lenartu dobro zastopajo svoja stališča in ideje.

foto

Lep pozdrav do naslednjega leta!
Mentorici in razredni predstavniki

Dostopnost