Skoči na glavno vsebino

“Poskrbimo za srečno in zdravo življenje ter dobre odnose z drugimi” je bilo osrednje vodilo preventivnega dneva, ki smo ga izpeljali v torek 15. 11. 2011.

preventivni_dan_prispevek

Dan je potekal zelo pestro: obisk Dejana Zavca, pogovorne delavnice po razredih, kreativno delo ter gibalne aktivnosti v telovadnici.

Učenci od 1. do 5. razreda so preko socilanih iger, gibalnih dejavnosti, ogleda lutkovne predstave ter pogovora razmišljali od dobrih medsebojnih osnosih, konstruktivnih načinih reševanja konfliktov ter so podrobneje spoznali mediacijo. Delavnice za učence so vodile vrstniške mediatorke naše šole ter učenke madiatorke iz OŠ Sv. Ana.

Učenci od 6. do 9. razreda so skozi pogovorne delavnice na temo “Jaz sem O. K., ti si O. K., vsi smo O. K. – poskrbimo zase in za druge” spoznavali pomen pozitivnega vrednotenja sebe in drugih ter razmišljali o vrednotah življenja, ki vodijo k osebni sreči. Vsak razred je izbiral tudi svoj živčljenjski slogan ali moto in ga z risanjem ter pisanjem upodobil na majici. Učenci so dan zaključili v telovadnici, kjer so se fantje preizkusili v aikidu, punce pa v aerobiki s prvinami plesa – zumbi. Vadbo so vodili vaditelji iz Fitnes centra Lenart.

preventivni_dan_aikido_1  preventivni_dan_misli

Preživeli smo pester in zanimiv dan, ki nas bo v mislih spremljal še nekaj časa.

Utrinki dneva.

Dostopnost