Skoči na glavno vsebino

POTEP PO PREKMURJU

      20.5.2014 smo se učenci petega in četrtega razreda z učiteljicama odpravili na izlet v Prekmurje  Najprej smo se ustavili v Radencih, kjer smo pokusili mineralno vodo. Voda mi ni bila všeč, saj je imela okus po krvi. Ko smo prišli ven, smo si ogledali glavni vrelec.

IMG 2777 -2

 

 

 Z avtobusom smo se nato odpeljali na sladoled v Mursko Soboto, kjer smo se ustavili ob spomeniku padlim žrtvam ter lepemu gradu. V grajskem parku smo malicali in opazovali ter hranili račke, ki so plavale v majhnem jezeru. Pot nas je peljala v vas Lipa, kjer smo se srečali s pozvačinom. Opazovali smo staro panonsko hišo ter si ogledali kratek film o gradnji panonskih hiš. V kozolcu smo videli stare stroje in izdelke narejene iz slame. Tudi mi smo poskušali plesti slamo.

Potem smo se odpeljali na otok Ljubezni okoli  katerega teče reka Mura. Z brodom smo se peljali preko reke Mure in nazaj. Bilo je fantastično! Ob Muri stoji mlina, v katerega nas je popeljal mlinar. Odpočili smo si na klopcah ter se razvedrili na  igralih ter v manjši trgovinici s spominki.

Nazadnje smo se ustavili v Veržeju. Delo v lončarski delavnici nam je predstavila lončarka Liza. Tudi sami smo se lahko preizkusili v izdelovanju iz gline. Ogledali smo si še muzej izdelkov iz različnih materialov (glina, kovina, slama…). Seveda smo se nazadnje še posladkali s sladoledom.

Tako se je končal naš izlet. Bilo je zelo lepo.

Julija Fras, 5.a

Dostopnost