Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši in otroci vrtca,

z 18. 5. 2020 se bo ponovno odprli vrtci in tudi naš vrtec je med njimi.  V prilogi današnjega sporočila objavljamo Protokol ravnanj v vrtcu pri OŠ in vrtec Sv. Trojica. Z njim vas seznanjamo, kako bo naše delo v vrtcu potekalo ob upoštevanju Priporočil ZRSŠ za ponovno odprtje vrtcev v času posebnih razmer ter Higienska priporočila za vrtce v času epidemije Covid-19, ki jih je izdal NIJZ. Prilagamo tudi tri priloge:

Starši  prinesete izpolnjeno in podpisano izjavo ob prvem ponovnem prihodu otroka v vrtec, to je 18. 5. 2020.

Vsak četrtek, do konca šolskega leta, vas bomo tudi poklicali ali vam poslali SMS, s katerim vas bomo prosili za informacijo o prisotnosti otroka za naslednji teden.

Trenutno smo lahko oblikovali 5 skupin otrok po priporočilih NIJZ (8 otrok v skupini 1. starostnega obdobja in 10 otrok v skupini otrok 2. starostnega obdobja). Ob povečanju števila otrok v vrtcu bomo zaradi upoštevanja omenjenega normativa oblikovali dodatne skupine. To pomeni, da bomo primorani uporabiti novo igralnico v kulturnem domu, tudi šolske učilnice nam bodo prišle prav.

Ob vstopu v šolo skozi glavni vhod do igralnic vrtca, mora vsaka odrasla oseba nositi zaščitno masko, si razkužit roke, upoštevat talno signalizacijo in varnostno razdaljo 1,5 metra do 2 metra.

Starši, ki bodo z 18. 5. 2020 vključili otroke v vrtec do konca maja in dalje, bodo dolžni vrtec tudi plačat.

Starši, ki v maju ne pripeljete otroka v vrtec, ste za mesec maj oproščeni plačila.

Več o našem delu v vrtcu najdete v priloženem PROTOKOL RAVNANJ V VRTCU PRI OŠ IN VRTCU SV. TROJICA.docx in HIŠNI RED CORONA VRTEC v korona času.

Veselimo se ponovnega snidenja.

 

Darko Škerget

ravnatelj

Dostopnost