Skoči na glavno vsebino

Pozdravljeni dragi učenci!

Na naši šoli postaja druženje s knjigo v mesecu aprilu že tradicija. Tudi letos smo načrtovali druženje ob branju, poslušanju in ustvarjanju zgodb in zgodbic. Pa je prišel virus in nam vse naše načrte postavil na glavo.

Kljub temu smo se strinjali, da nam to ne bo preprečilo izvedbe bralnega večera. Odločili smo se, da bomo tudi letos brali, poslušali in ustvarjali. Spremenili bomo samo kraj dogajanja. Namesto v šolskih učilnicah in na hodnikih se bomo knjigam posvetili doma. Zato vas vabimo, da se v četrtek, 23. 4. 2020, zvečer udeležite bralnega večera na domačem kavču. Učenci prve triade k branju svoje najljubše knjige povabite svoje starše in starejše sestre ali brate. Izberite si svojo najljubšo knjigo, se udobno namestite in začnite. Pri branju se lahko menjavate. En del preberete vi, drug del brat ali sestra, tretji del oče ali mama. Po branju pa lahko ustvarite skupni družinski plakat. Nanj lahko narišete risbice, ki so povezane s prebrano knjigo. Lahko narišete, kako ste se počutili med branjem. Lahko tudi kaj zapišete. Pustite svoji domišljiji prosto pot.

K branju in ustvarjanju ste seveda vabljeni tudi starejši učenci. Lahko berete izmenično, lahko berete vsak svojo najljubšo knjigo. Na koncu lahko prav tako ustvarite svoj družinski izdelek. Lahko se pogovarjate o tem, kaj ste pravkar prebrali, zakaj ste izbrali točno to knjigo in podobno.

Knjige pa bodo brali tudi učenci  mediatorji. Posnetki branja bodo objavljeni na šolski spletni strani pod prispevkom Noč knjige. Tam samo kliknite na dano povezavo in se prepustite branju naših učencev.

Da bi nam naš bralni večer na domačem kavču ostal v spominu, vas vabimo, da družinsko branje in ustvarjanje fotografirate. Fotografije pošljite pedagoginji Nataliji Novak na njen e-mail natalija.novak@ostrojica.si. Ko bodo zbrane, jih bomo objavili na šolski spletni strani.

Še enkrat vljudno vabljeni k sodelovanju. Bralni večer je prijeten in vesel dogodek ne glede na to, kje se odvija. Še droben nasvet: pred branjem si skupaj pripravite kakav, čaj in kakšen prigrizek. Tako bo branje še bolj teknilo.

Povezave do zgod in pravljic, ki jih berejo učenci:

J. Jurčič: Kozlovska sodba v Višnji Gori – Mirjam Jurša

E. Peroci: Muca Copatarica – Mirjam Jurša

W. Disney: Dama in potepuh – Stela Tavželj

A. Rozman Roza: Marela – Neja Zorko

Zgodbe s celega sveta – Mojca in Ajda Ploj

A. Šrefan: Miška vzela je s poličke – Neža Hiti

Grimm: Volk in sedem kozličkov – Sara Bečkanović

Lep pozdrav!

Pedagoginji Natalija Novak in Estera Jurša

Dostopnost