Skoči na glavno vsebino

IMG 2143

V prostorih Centra Slovenskih goric Lenart je v sredo, 27. 2. 2013, potekalo zasedanje medobčinskega otroškega parlamenta, ki so se ga udeležili po trije predstavniki šol lenarškega območja. Našo šolo so tokrat zastopali Nicholas Herga, 6. r, Veronika Kukovec, 7. r ter Alen Kranvogel, 8. r. 

V prvem delavniškem delu so učenci po skupinah drug drugemu predstavili dejavnosti, ki so potekale po šolah, nato pa so naredili skupen akcijski načrt za dejavnost, ki bi potekala na medobčinskem nivoju. Učenci so izbrali zabavno druženje, ki ga bomo organizirali v mesecu maju ali juniji na Poleni v Lenartu. Akcijski načrt so podrpli tudi ravnatelji, tako, da imamo “zeleno luč” za uresničitev le-tega. 

V drugem delu zasedanja je potekala deba tana temo Prihodnost in odraščanje ter ljubezen in spolnost, ki so jo s svojimi razmišljanji, izkušnjami in nasveti obogatili tudi ravnatelji šol, župani ter predstavniki CSD Lenart inr Policijske postaje Lenart. Učenci so v debati zelo aktivno, raznoliko in suvereno izražali svoja mnenja ter ugotavljali, da odraščanje za seboj prinaša tudi odgovornost, ki je na plečih vsakega posameznika ter da je v odraščanju najboljše to, da si zaljubljen, imaš prijatelje, se zabavaš in se imaš fajn. Pri spolnosti in ljubezni jih najpogosteje muči vprašanje  “Kdaj prvič?” in “Kako ji/mu povedati, da mi je všeč?” 

Zasedanje se je zaključilo z izborom predstavnikov za regijski in nacionalni otroški parlament. Izvoljeni so bili Jure iz OŠ Cerkvenjak – Sv. Andraž, Urban Iz OŠ Lenart ter naš učenec Alen Kranvogel. Upamo, da si bomo lahko letos zagotovili 3 mesta za nacionalni OP in da bo tudi naš Alen lahko doživel vzdušje v Ljubljani.

Čestitam vsem trem udeležencem za dobro sodelovanje in uspešnost pri razpravi, Alenu pa veliko poguma in dobrih menjen ter stališ v Mariboru in mogoče celo v Ljubljani.

Foto utrinki.

Mentorica OP: Natalija Novak

Dostopnost