Skoči na glavno vsebino

V petek, 10. 3. 2023, je bilo v Lenartu zasedanje medobčinskega otroškega parlamenta. Srečanja so se udeležili učenci: Jan Emeršič, Marcel Simonič, Miha Jug, Nino Simonič, Ana Emeršič in Karla Kramberger.
V prvem delu srečanja so učenci sodelovali v skupinskih delavnicah, na katerih so razpravljali o različnih vidikih duševnega zdravja, kot so opredeljeni v 10 korakih do boljšega duševnega zdravja.
V drugem delu srečanja so učenci najprej predstavili delo po skupinah in zaključke, do katerih so prišli v razpravah.
Po predstavitvah so bili na vrsti gosti. Psiholog Heliodor Cvetko je predstavil svoje delo z otroci in mladostniki v času njegovega delovanja na Svetovalnem centru za otroke, mladostnike in starše v Mariboru. Pri tem se je navezal na vsebine, ki so jih pred tem predstavili učenci. Knjižničarka Aleksandra Papež iz knjižnice Lenart je predstavila knjige o duševnem zdravju, ki jih priporočajo za branje.
Ob koncu srečanja so predstavniki izvolili tri učence, ki jih bodo naše območje, 23. 3. 2023, zastopali v Mariboru na regijskem otroškem parlamentu. Učenca, ki sta uvrščena na prvo in drugo mesto pa se bosta 11. aprila udeležila nacionalnega otroškega parlamenta v Ljubljani. Z velikim veseljem sporočava, da je eden od njiju Jan Emeršič, naš učenec 9. razreda. Iskrene čestitke.
Čestitava tudi vsem ostalim, ki so v Lenartu zastopali našo šolo. Svoje delo so odlično opravili.

foto

Mentorici Estera Jurša in Natalija Novak

Dostopnost