Skoči na glavno vsebino

Kim Juršnik, Nik Zemljič ter Jakob Šrumpf so se v petek, 4. 3. 2016, udeležili medobčinskega otroškega parlamaneta v Lenartu. V prostorih Centra Slovenskih goric je potekala zanimiva debata s predstavniki ostalih osnovnih šol lenarškega območja. Zasedanja so se udeležili tudi ravnatelji osnovnih šol, predsednica Društva prijateljev mladine Slovenske gorice Jasna Lipovž, koordinatorica otroških parlamentov iz ZPM Maribor Kornelija Kaurin, predstavnica Zdravstvenega doma Lenart, nekateri župani ter novinarka Radia Slovenske gorice.

Učenci so v konstruktivni debati prečesali temo o pasteh najstništva in dokazali, da imajo veliko informacij, znanja o perečih temah, vendar se v realnosti še prepogosto dogaja, da tega ne zmorejo upoštevati in potrebujejo odrasle, ki jim na poti odraščanja trdno stojijo ob strani.

Učenci so v zaključnem deču izbrali tudi predstavnike za regijski OP v Mariboru in nacionalni OP v državnem zboru. Letos bodo naše področje zastopali Mojca Simonič iz Oš Sv. Ana, Gašper Waldhutter iz OŠ Jožeta Hudalesa ter Aljaž Divjak iz OŠ Lenart.

Foto

Dostopnost