Skoči na glavno vsebino

Teden otroka je letos potekal od 5. do 11. oktobra 2020 in z različnimi dejavnostmi smo ga obeležili tudi v 1. razredu.

V ponedeljek, 5.10.2020 smo imeli naravoslovni dan na temo Moja poklicna prihodnost.

Prvošolci smo se tako za kratek čas preselili v Mačje mesto, kjer smo se preobrazili v mačje policaje, mačje natakarje, mačje prodajalce, mačje učitelje… in na tak način spoznavali različne poklice. Po malici nas je s svojim obiskom razveselil prav posebni učitelj Igor Plohl, ki nam je preko svojih pravljic o levu Rogiju predstavil svojo življenjsko zgodbo o tem, kako je pristal na invalidskem vozičku.
V sredo, 7.10.2020 sta nas v razredu obiskali učiteljici iz OŠ Lenart Marjetka Šenekar in Irena Čuček, ki sta nas razveselili z lutkovno predstavo Kako je Rusica premagala Grdinico.
Vrhunec našega praznovanja pa je bil v petek, 9. 10.2020, ko smo prvošolci postali člani Skupnosti učencev naše šole. Praznični dan smo pričeli z ogledom animiranega filma Vesele nogice. Po malici nas je obiskal gospod ravnatelj ter nam podelil slavnostne listine ob sprejemu v šolsko skupnost ter nas obdaril s knjigo. Sledilo  je sladkanje s slastnimi kremnimi rezinami, praznični dan pa smo zaključili z igranjem na igrišču.

Dostopnost