Skoči na glavno vsebino

V soboto, 30.01.2015 smo se zbrali nadarjeni učenci naše šole in šole Sveta Trojica, na delavnicah Začarana hiša. Namen delavnice je bil rešiti družino iz začarane hiše. Ko smo prišli v šolo, smo se v učilnici za slovenščino in angleščino usedli v krog in na sredini kroga prižgali svečo. Učiteljica Petra nam je predvajala srhljivo glasbo, da bi nas učiteljici Ksenija in Anuška prestrašili. Za uvod smo se igrali igro Tik tak bum in se nato razdelili v tri skupine z imenom: Stekla mi je oka, Pet čarovnikov in Zlomljeno ogledalo.

Vsaka skupina je morala čez vse sobe: Logika, Spretnost in Znanje, da je rešila družino.

V sobi Logika smo reševali očeta. V pomoč so nam bile različne besedilne in spretnostne naloge. Iskano geslo je bilo: OČE ŽE 107 LET IŠČE PRAVO KOMBINACIJO ZA ODPRTJE STARODAVNE GROBNICE. To sobo sta pripravile učiteljici Anuška in Ksenija.

Soba Spretnost je bila namenjena reševanju mame. V njej smo imeli pripravljene sestavine za pripravo zdravega zajtrka. Uporabiti smo morali prav vse sestavine, katere sta nam pripravili učiteljici Petra in Suzana. Za opravljeno delo smo dobili listke iz katerih smo sestavili geslo: MAMI JE ZMANJKALO HRUSTLJAVIH ŠČURKOV ZA KOSILO. Sina smo reševali v sobi Znanost, kjer smo s pomočjo književnih del in odgovorov na vprašanja prišli do pravega gesla: SIN FREDI NAČRTUJE IZLET V TRANSILVANIJO. To sobo pa so vodile učiteljice Metka, Andreja in Natalija.

Sobotno druženje se je končalo prehitro in mi pustilo željo še po takšnih razburljivih dogodivščinah!

P.S.:. Zmagala je moja skupina Oka mi stekla.

Prispevek napisal Jan Vanék, OŠ Sv. Ana

Fotografije

Dostopnost