Skoči na glavno vsebino

Učenci od 1.−5. razreda so  v tednu otroka uživali v različnih dejavnostih.

 

V ponedeljek, 6. 10. 2014, smo z učenci od prvega do petega razreda izvedli prvi kulturni dan. V Koloseju Maribor smo si ogledali otroško predstavo Hrabri avtek Plodi. Po končani predstavi smo se sprehodili po starem delu mesta Maribor in spoznali nekatere njegove znamenitosti. Mimo Vodnega in Sodnega stolpa smo pot nadaljevali čez tržnico po Koroški cesti ter si ogledali Kužno znamenje in mestno hišo Rotovž. Ustavili smo se tudi pri mestni knjižnici, nato pa pešačili čez Slomškov trg mimo gledališča in po Gosposki ulici do Trga svobode, kjer smo zaključili našo pot ter si privoščili slasten sladoled.

V sredo, 8.10. 2014, smo imeli športni dan − KROS. Z učenci od 1. do 5. razreda smo se podali v Dobravo. Ustavili smo se ob Lovskem domu, kjer smo odložili nahrbtnike. Najprej so se učenci skrbno razgibali in pripravili na kros, potem so se postavili na startno mesto. Učenci posameznih razredov so po vrstnem redu pretekli dolgo progo. Ostali učenci so med čakanjem na start, navdušeno navijali za sošolce in prijatelje. Prav vsi, ki so pretekli progo, so prejeli medalje. Sončen dan smo zaključili s krajšim pohodom proti šoli.                                                                                   

V četrtek, 9. 10. 2014, smo obiskali  ekološko kmetijo Pachamama centra. Na ekološki kmetiji nas je pričakala ga. Luz. Povedala nam je, da prihaja iz Peruja in da že 20 let z možem Slovencem živi v Kunovi. Tam smo se razdelili v dve skupini. Prvo skupino je vodil njen brat, ki je prav tako iz Peruja, drugo skupino pa je vodil njen prijatelj. Prijazno, z neverjetno toplino in nadvse umirjeno sta nas vodila skozi bogat vrt.Učenci so si po skupinah naredili piščalke, videli so stružnico in pogledali, kako nastane izdelek iz lesa. Lahko so tudi  plezali po bambusu. Naučili so se plesati indijanski ples. Od tam smo odšli polni notranjega miru, topline in miline …

Več slik…

 

Dostopnost