Skoči na glavno vsebino

V soboto, 9. maja 2015, smo se mladi planinci iz treh osnovnih šol (Benedikta, Jurovskega Dola in Sv. Trojice) podali na štajerski Triglav – BOČ.

Boc mala

Ubrali smo pot po Detičkovi   gozdni učni poti, ki nas je kar strmo vodila do Doma na Boču. Ob poti smo opazovali drevesa, grmovnice, krmišče in ostanke apnice (jame, kjer so pridobivali apno). Ustavili smo se tudi pri Finžgarjevem križu, ki je postavljen v spomin ustrejenemu lovcu. Po dveh urah hoje smo prispeli do doma, kjer smo se spočili, okrepčali in se kratkočasili z igrami. 

Po skupinskem posnetku smo si še ogledali rastišče velikonočnice in se spustili po t. i. poti čez babo v dolino. Med potjo se nam je odprl prekrasen razgled na Poljčane in kamnolom. Pri spustu smo morali biti pazljivi, saj se je pot strmo spuščala in tako smo vsi zdravi in nepoškodovani prišli na cilj. Hvala vodnikoma g. Branku Družovcu in g. Dragu Lipiču za  strokovno opravljeno delo in seveda vsem vam, da imamo za seboj spet lep nepozaben pohod.

V tem šolskem letu smo zaključili s pohodi. Tudi naslednje leto Vas vabim, da se nam pridružite in omogočite otrokom gibanje in spoznavanje narave in lepot Slovenije.

Fotografije…

Mentorica planinskega krožka: Marta Jemenšek

Dostopnost