Skoči na glavno vsebino

DIETE IN ALERGIJE

Za otroke z alergijami in dietami se jedilnik sproti prilagaja.

DIETA BREZ GLUTENA: jedi kot so kruh, testenine, kosmiči, pecivo se bodo nadomestile z ustreznimi brezglutenskimi jedmi. V kolikor to ne bo mogoče, se bo obrok v celoti prilagodil, da bo ustrezal omejitvam v prehrani vašega otroka.

DIETA BREZ MLEKA/LAKTOZE: v primeru mlečnega obroka se bo kravje mleko zamenjalo z ustrezni rastlinskim napitkom, ki ne vsebuje laktoze (sojin napitek, rižev napitek, ovseni napitek itd.). V kolikor to ne bo mogoče, se bo obrok v celoti prilagodil, da bo ustrezal omejitvam v prehrani vašega otroka.

VEGETARIJANSTVO:  v primeru vegetarijanstva se bodo dovolj polni in hranljivi obroki postregli brez mesa, v kolikor se bo s tem odvzel večji energijski in hranljivi del obroka, bomo meso zamenjali z ustreznim vegetarijanskim nadomestkom: sojini polpeti, sojina salama, vegi hrenovke, vegi/zelenjavni namaz, tofu, seitan itd.

 

Opozorilo!

Zaradi vse večjega števila otrok z dietami, ki niso zdravstveno utemeljene, je Ministrstvo za zdravje izdalo okrožnico o potrdilu v zveri medicinsko indicirane diete. Kar pomeni, da mora dobiti otrok potrdilo o dieti od ustreznega zdravnika. Potrdilo, ki ga je potrebno izpolniti dobite na naši spletni strani, poleg jedilnikov ter v tajništvu in izpolnjenega vrnete razredniku.

seznam diet in potrdilo

Dostopnost