Skoči na glavno vsebino

Naša šola se je letos odzvala na javni poziv osnovnim in srednjim šolam za dodelitev spodbud namenjenih izvajanju aktivnosti za spodbujanje ustvarjalnosti, podjetnosti in inovativnosti med mladimi, ki jo razpisuje organizacija SPIRIT Slovenija. Letošnji projekt – Z ustvarjalnostjo in inovativnostjo do podjetnosti, bo namenjen podjetnosti v smislu kulinarike. Pripravili bomo avtohtono sladico naše šole ter oblikovali in izdelali prodajno embalažo.

En del tega projekta bomo izvedli kot naravoslovni dan, en del pa pri izbirnih predmetih: Sodobna priprava hrane, Načini prehranjevanja in Likovno snovanje 1, 2, 3.

23. in 24. septembra pa smo izvedli Startup vikend na slovenski obali. 1. dan smo kreirali canvase, 2. dan pa raziskovanje našega dela razširili na festival Sladke Istre v Kopru. Naš cilj je bil, da pride do pogovora s podjetniki na samem dogodku, da otroci opazijo pomembne detajle: obliko in dekoracijo stojnice, pripravo jedi, način prezentacije z degustacijo, ustno prezentacijo, pripravo izdelka za prodajo/embalaža, oglaševalski material ter da s podjetniki poklepetajo in si s tem pridobijo dragoceno podjetniško znanje.

Dostopnost