Skoči na glavno vsebino
V letošnjem letu beležimo kar nekaj dosežkov, na katere smo ponosni. Eden zmed takšnih je sodelovanje z Inštitutom Jožef Štefan, kjer smo posneli videoposnetek, ki prikazuje primer dobre prakse povezovanja aktivnih metod pouka z dodanim medpredmetnim sodelovanjem za celosten pristop k poučevanju. Podrobnosti posnetka si oglejte tukaj, več o projektu pa si preberite spodaj.
9razred organi
 

 
Učenci lanskega 8. razreda OŠ in vrtca Sveta Trojica so pri biologiji raziskovali organe človeškega telesa, njihove lastnosti, naloge in principe delovanja; pri likovni umetnosti pa so te organe oblikovali iz gline in spoznavali postopke 3D modeliranja. Z modeli smo se prijavili na natečaj Pipinove knjige – Naravni stroj za vsakodnevno uporabo, kjer smo podrobneje predstavili pridobljeno znanje. Letos pa nas je povabil Inštitut Jožefa Štefana, da prikažemo še preostalemu svetu, kako je naše delo potekalo. Tako so nas postavili ob boku svetovno priznanim znanstvenikom, ki imajo svoja predavanja in prispevke objavljene prav na tej isti strani – videolectures.net.
Takšen način poučevanja predstavlja aktiven in sodoben pristop k učnemu procesu tako za učitelja kot za učenca ter zagotavlja znanje, ki ostaja trajno na poti učenčevega življenja.
Dostopnost