Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 19. 4. 2021, je na naši šoli potekal kulturni dan za učence od 6. do 9. razreda z naslovom KULTURNI MOZAIK.

Dan je bil posvečen pregledu, prikazu in spoznavanju različnih kulturnih dejavnosti v Afriki ter spoznavanju UNESCO kulturne dediščine v Zahodni Afriki.

Delo je potekalo po različnih delavnicah: geografska, literarna, glasbena in likovna. Naučili smo se afriško pesem, poslušali zgodbe o Afriki, se preizkusili v igranju iger s kamenčki, izdelali afriške maske iz gline ter poslikali lesene zapestnice z afriškimi vzorci.

Učiteljica Vesna Törnar nam je predstavila zanimiv potopis svojega potovanja po treh državah Zahodne Afrike ter kulturne in naravne UNESCO dediščine v teh državah.

Vse izdelke, ki so nastali na tem dnevu, bomo razstavili na razstavi ob obeležitvi UNESCO svetovnega dneva kulturne raznolikosti za dialog in razvoj, ki bo 21. maja.

S takšnimi dejavnostmi vzgajamo učence za mir, sodelovanje, strpnost in nenasilje obenem pa se trudimo, da učenci razvijajo medkulturno ozaveščenost in krepijo medkulturni dialog.

Vesna Törnar, Metka Beber

Dostopnost