Skoči na glavno vsebino

Konec prvega tedna v marcu smo v sodelovanju z OŠ Sv. Ana izpeljali usposabljanje za vrstniške mediatorje. Četrtek, 2. 3. 2017, smo popoldan preživeli na naši šoli, se dobro spoznali in predelali področje čustev. Petek in soboto  pa smo preživeli na podružnični šoli OŠ Sv. Ana v Lokavcu.

V teh dneh so učenci – bodoči mediatorji nadgrajevali svoje znanje o komunikaciji, čustvih in konfliktu, spoznali korake mediacijskega pogovora in se preizkušali v vlogi mediatorjev in sprtih oseb. Pri treningu v soboto so jim bile v pomoč starejše mediatorke, ki so se tokrat preizkusile v vlogi mentoric.

Poseben čar in pomen je imela tudi noč oz. večer, ko se po napornem dnevu sploh nismo mogli umiriti in zaspati. Skratka preživeli smo 3 poučne, zabavne in ustvarjalne dni, med učenci so se spletla nova prijateljstva in vezi, me mentorice pa smo znova dobile potrditev, da je učenje socialnih in komunikacijskih veščin dobra naložba za življenje in soočanje s konflikti in čustvi, ki jih doživljamo.

Učencem čestitam za dobro sodelovanje, staršem pa se zahvaljujem, da ste otrokom omogočili to izkušnjo ter jih predali v naše varstvo.

Foto utrinki

Mentorica: Natalija Novak

Dostopnost