Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 20.2. 2017, bodo potekale delavnice za nadarjene na OŠ Cerkvenjak.
Prijavnico oddate na naši šoli.

1. DELAVNICA: BODY PERCUSSION
V delavnici bomo ustvarjali glasbo z gibi lastnega telesa ( potrkavanje, ploskanje, itd.), ter zraven dodali besedilo v angleškem jeziku.
Mentorici: Petra Novak in Ženja Hotko

2. DELAVNICA: IZDELAVA UČNEGA PRIPOMOČKA

ABAKUS oz. ABAK – SVET KROGLIC
Matematika, zgodovina, računalništvo, tehnika in tehnologija, … ŽIVLJENJE
Pripomočki za obdelavo števil so se pojavili, ko je človek začel šteti, ko si je števila predstavljal s prsti na rokah, kamni, školjkami ali narisanimi znaki, prav gotovo pa bi jih našli v obdobju prvih pripomočkov za računanje. Za prve začetke je najbolj pomembno računalo abakus, ki sodi v obdobje pred našim štetjem.
Abakus je enostavno mehansko računalo. Je kot kakšen pomnilnik za števila in zaradi tega je predstavljal hitrejše računanje. Ponekod na daljnem vzhodu je še zdaj v uporabi, zato ga bomo izdelali ter preizkusili tudi mi.
Torej, na delavnici bomo najprej pogledali v zgodovino, postali inžinirji lesarstva, prelevili se bomo v prave tehnike in v delavnici izdelali svoj lasten ABAK. V tretjem, sklepnem dejanju bomo abak, čeprav ga uporabljamo zgolj kot pripomoček pri mukotrpnem opravilu, preizkusili in ugotovili, da je to z njim precej hitrejše.

Mentor: Aleš Sakelšek

3. DELAVNICA: ŠPORT
V delavnici bomo čas namenili izvajanju športnih aktivnosti. Najprej bomo odigrali turnir v namiznem tenisu, sledil bo turnir v badmintonu, na koncu pa bomo izvedli še nekaj skokov na mali prožni ponjavi in jih kasneje ocenili. Na koncu bomo podelili priznanja najboljšim v vseh disciplinah
Mentor: Miha Čuček

Program dogodka:

08.00-08.30 Zbiranje učencev v jedilnici
08.30-10.00 Delo v delavnicah
10.00-10.30 Malica
10.30-11.30 Delo v delavnicah
11.30-12.00 Predstavitev posameznih skupin v jedilnici

 

Dostopnost