Skoči na glavno vsebino

Spletnega nasilja med otroki in najstniki je veliko. Najboljša preventiva je vzgoja otrok v smeri, da nasilja ne izvajajo in se znajo pred njim zaščititi.

Na Safe.si so se odločili, da na dan varne rabe interneta, ki bo v torek 5. februarja staršem priskočijo na pomoč z informativno spletno oddajo v živo z naslovom Vzgoja za internet. V oddaji bosta sodelovala dr. Albert Mrgole, psiholog, sociolog, družinski terapevt, Imago partnerski terapevt ter  dr. Benjaminom Lesjak, pravni strokovnjak.  V pogovoru se bosta dotaknila primernega časa, da se otroci srečajo s sodobno tehnologijo, varovanja zasebnosti, pomanjkanja empatije pri otrocih in najstnikih, objavljanja posnetkov na družabnih omrežjih, zaščitniški vlogi staršev in problematiki spletnega nasilja.

Oddaja se bo začela ob 18:00 in se zaključila ob 18:50. Vabimo vas, da si ogledate njihovo oddajo v živo preko https://safe.si/safesi-videi/pogovor-za-starse-vzgoja-za-internet ali pa si posnetek kasneje ogledate na spletnem mestu Safe.si.

Z ozaveščenjem in vedenjem bomo lahko skupaj otroke opremili z veščinami za varno rabo interneta in jim privzgojili odgovoren odnos do uporabe elektronskih naprav in spleta.

Dostopnost