Skoči na glavno vsebino

Vrstniški mediatorji niso samo ambasadorji strpnih medosebnih odnosov v šoli ter tisti, ki pomagajo pri reševanju medvrstniških sporov, temveč tudi vzpostavljajo vezi in prijateljske odnose ter širijo bralno kulturo med naše najmlajše v hiši.
Letos smo se prvič pridružili akciji BEREMO SKUPAJ v okviru nacionalnega meseca skupnega branja, ki je potekal med 8. 9. in 8. 10. 2023. Vrstniški mediatorji so v tem času obiskali vse skupine v našem vrtcu in jim pripravili bralno urico s kreativno delavnico. V skupini Kapljice in Mavrice so prebrali in predstavili pravljico Zmajček Zog, v manjših skupinah pa pravljico Mali medo Polonce Kovač. Otroci so vrstniške mediatorje lepo sprejeli, z zanimanjem poslušali branje in pripovedovanje, še z večjim veseljem pa ustvarjali junake iz pravljice.
Ana, Lana, Manca, Naja in Nino iz 8. razreda ter Eli in Karla iz 7. razreda so bili navdušeni nad izkušnjo, ki so si jo pridobili pri izvajanju bralne urice s kreativno delavnico in si želijo, da še večkrat obiščemo skupine v vrtcu ter jim pripravimo druženje ob knjigi in ustvarjanju.

Foto utrinki

Dostopnost