Skoči na glavno vsebino

Zmaji miru1Februarja 2013 smo se v OŠ in vrtcu Sveta Trojica pridružili mednarodnemu iEARN projektu Talking Kites Around the World. V ponedeljek, 18. februarja 2013, smo v delavnici za nadarjene učence izdelovali zmaje miru, na katere so učenci zapisali svoja sporočila za boljši svet. Zmaje miru bomo skupaj z ostalimi sodelujočimi v projektu spustili v zrak v mesecu marcu, predvidoma na prvi spomladanski dan. Takrat bodo naši zmaji simbolično ponesli v nebo vse naše dobre misli.

 

 

Projekt Talking Kites Around the World se je začel v Izraelu in je posvečen Januzsu Korczaku, poljskemu zdravniku, pedagogu in pisatelju, ki je bil po rodu Jud. Že v prvi polovici prejšnjega stoletja se je močno zavzemal za pravice otrok. Umrl je skupaj s sirotami, ki so jih Nemci leta 1942 odpeljali v taborišče smrti Treblinka. Prav v spomin nanj otroci vsako leto izdelujejo zmaje in razmišljajo o pravicah, ki jih imajo.
Omenjeni projekt poudarja vrednote, kot so mir, prijateljstvo, spoštovanje, strpnost in sprejemanje drugačnosti, zato pomeni tudi doprinos k doseganju širših, dolgoročno zastavljenih ciljev naše šole.

Mentorici projekta: Mojca Zemljič in Marjana Lep

 

Fotografije, ki so nastale ob našem spustu zmajev, si lahko ogledate tukaj.

 

 

Dostopnost