Skoči na glavno vsebino

V torek, 28. 2. 2023, smo v šoli izvedli zasedanje šolskega parlamenta. Na njem so sodelovali učenci od 9. do 6. razreda.
Tema letošnjega parlamenta je duševno zdravje otrok in mladine.
Na zasedanje so se učenci pripravljali na delavnicah, na katerih smo se pogovarjali o različnih temah. Pri izbiri tem nas je vodilo 10 korakov do boljše samopodobe.
Na šolskem zasedanju smo predstavili delo po skupinah in izvedli razpravo. Pogovarjali smo se o različnih vidikih duševnega zdravja in sprejeli sklep, da dobro duševno zdravje otroku in mladostniku omogoča vsakodnevno opravljanje svojih obveznosti, oseba pa se v svoji koži dobro počuti. Ugotovili smo, da ima šola na duševno zdravje pozitiven vpliv, ker izobražuje in nudi pomoč. Kadar pa se na težave učencev ne odziva pravočasno, je lahko njen vpliv tudi negativen.

Na šolskem zasedanju so učenci izbrali 6 predstavnikov, ki bodo našo šolo v petek, 10. 3. 2023, zastopali v Lenartu na medobčinskem parlamentu. Zasedanja v Lenartu se bodo udeležili: Karla Kramberger, 6. a, Nino Simonič in Ana  Emeršič iz 7. a, Miha Jug iz 8. a ter Jan Emeršič in Marcel Simonič iz 9. razreda.

Čestitamo vsem delegatom, izvoljenim učencem pa pogum in preudarne misli ter argumente na zasedanju v Lenartu.

Mentorici otroškega parlamenta: Estera Jurša in Natalija Novak

Dostopnost