Skoči na glavno vsebino

Tudi letos smo na naši šoli razpisali šolski Prešernov natečaj. Letošnji Prešernov natečaj je potekal pod naslovom MOJ PLANET ‒ MOJ DOM. Na natečaj je prispelo veliko likovnih in literarnih del. Obe komisiji – literarna in likovna – sta vse izdelke skrbno pregledali in izbrali najboljše. Navdušila nas je kreativnost, kvaliteta in pisanost prispelih izdelkov.

Fotografije s proslave…

foto mala nagrade 2014 preseren

 

Vsako leto dan pred Prešernovim dnem podelimo šolske Prešernove nagrade. Tako je bilo tudi ta petek, 7. 2. 2014. Za vse nas je bil ta dan prav poseben. Zjutraj nas je obiskala dramska skupina OŠ Cerkvenjak in nam polepšala dan z dramsko igro Matilda. Nato je gospod ravnatelj slavnostno podelil Prešernove nagrade in priznanja. Po podelitvi priznanj in nagrad pa je potekala izmenjava oz. podarjanje knjig. Učenci so od doma prinesli knjige, ki so jih želeli, ali zamenjati ali podariti. Bili smo izjemno veseli, saj so se učenci množično odzvali tej akciji in v šolo prinesli precej knjig. Učenci iz višjih razredov so prinesli kar nekaj knjig za učence nižjih razredov. Vse knjige, ki si jih učenci niso izmenjali ali jih komu podarili, so ostale v razrednih knjižnicah 1. triade, knjige, ki pa so namenjene učencem višjih razredov, pa smo podarili šolski knjižnici.

Vsa nagrajena dela smo razstavili v Razstavno-protokolarnem prostoru Svetega Martina in bodo na ogled še do konca tega meseca.

Nekaj likovnih izdelkov, ki so prispeli na natečaj pa smo razstavili pred šolsko knjižnico. Vsa nagrajena literarna dela pa so na ogled v knjižnici.

Metka Amon Beber in Maja Gabor

Dostopnost