Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši in učenci,

veseli smo, da se še ostali naši učenci ponovno vračajo v šolske klopi.

V ponedeljek 1. junija se k pouku vračajo učenci 4. in 5. razreda. Pouk bodo imeli v matičnih učilnicah. Prav tako bodo od 1. 6. 2020 v matičnih učilnicah imeli pouk učenci 1. VIO. To pomeni, da bodo učenci 2. razreda, ki so sedaj razdeljeni v 2 skupini, od ponedeljka dalje, imeli pouk kot enovit razred v matični           učilnici št. 3.

V sredo 3. 6. 2020, se v šolo vrnejo še učenci od 6. razreda do 8. razreda. Tudi ti razredi bodo imeli pouk v matičnih učilnicah. Kabinetnega pouka, prehajanja iz učilnice v učilnico,ne bo.

Od 1. 6. 2020 dalje se bo izvajal pouk obveznega in razširjenega programa po urniku, ki je veljal pred epidemijo.

Kolesarski izpiti, plavalni tečaj, ekskurzije ipd. se ne izvajajo.

Ob vstopu v šolo učenci nosijo obrazne maske, upoštevajo talne označbe in primerno razdaljo 1,5 m.  Obrazne maske, v razredu med poukom, ne nosijo. Nadenejo jih, ko zapustijo učilnico. Učenci ne uporabljajo copat.

Učenci prihajajočih razredov, kot vsi ostali, malicajo v učilnicah. Hrana bo do učilnic prinešena. Postrežena bo porcijsko. Druženje med razredi na hodnikih ne bo možno. Priporočila o higieni še vedno veljajo – večkratno umivanje rok še posebej pred hranjenjem, ob vstopu v šolo, v učilnico, ob vrnitvi iz WC ipd.

Rekreacija, ki jo na igrišču izvajamo v glavnem odmoru pred malico, ne bo možna. Zato tudi pričnemo pouk ob 8.00. Temu bodo prilagojeni jutranji avtobusni prevozi učencev. Pri prevozih učencev še vedno veljajo omejitve NIJZ.  Zato se pridružujemo prošnji ministrice prof. dr. Simone Kustec, če obstaja  možnost, starši, pripeljite svojega otroka v šolo do začetka pouka.

O nadaljnih ukrepih MIZŠ, NIJZ in ZŠ, vas bomo obveščali.

 

Darko Škerget

ravnatelj

 

 

 

 

 

Dostopnost