Skoči na glavno vsebino

 

Smo UNESCO šola zato veliko časa in vsebin namenimo tudi ozaveščanju pomena umetnosti in umetniškim dejavnostim v šolskem prostoru.

Z veseljem smo se v mesecu oktobru pridružili tednu umetnosti v šolah. V šolskih prostorih smo pripravili razstavo likovnih izdelkov. Pod mentorstvom učiteljice Metke Beber razstavljajo učenci od 5. do 9. razreda.

Učenci 5. razreda razstavljajo Mavrična mesta, nastala v tehniki tempere. Šestošolci so naslikali jesen s svetlostnimi in barvnimi odtenki. Učenci 7. razreda so iz odpadnega papirja s postopkom kaširanja pripravili reliefe vesoljcev. Osmošolci so na dnevu dejavnosti izvedli likovni eksperiment, kjer so se poigrali z barvo, črto in likovnim ravnovesjem. Nastale so zelo zanimive likovne kompozicije, ki pritegnejo pogled. Devetošolci na razstavi predstavljajo krajine v tehniki tempere. Učenci, ki obiskujejo izbirni predmet likovno snovanje pa razstavljajo risbe s svinčnikom. Upodobili so podobe iz domačega kraja: vrata, okna, cvetlice na vrtu…Razstava bo na ogled še v mesecu novembru in decembru.

Vsa razstavljena dela smo razstavili tudi v spletni galeriji.

Metka Beber

 

 

Dostopnost