Skoči na glavno vsebino

265

Učenci 3.r razreda smo se odpravili v šolo v naravi s tečajem plavanja v CŠOD Burja. Tam bomo ves teden, ki bo pa zagotovo poln dogodivščin in nepozabnih trenutkov.

Več si lahko preberete v našem dnevniku.

 

 

1.DAN

Po dolgi vožnji z avtobusom smo prispeli v dom Burja, kjer nas je pričakalo prijazno osebje doma. Razdelili so nas po sobah in nam predstavili program ter pravila, ki veljajo v domu. Sledilo je kosilo in malo počitka. Po počitku smo se odpravili na bazen. Tam so učitelji preverili naše znanje plavanja. Po plavanju smo si ogledali zbirko kamnitih skulptur Formo vivo. Po ogledu smo imeli večerjo, po večerji pa športne igre. Nato so sledile priprave na spanje, poslušanje pravljic in zaslužen počitek.

Več slik…

2.DAN

Zjutraj nas je zbudilo toplo sonce in žvrgolenje ptic. Vsi smo se dobro naspali in že komaj čakali na dejavnosti tega dne. Po zajtrku smo se odpravili na bazen, kjer smo se po skupinah učili pravilnih tehnik plavanja. Po plavanju smo si z bližnje vzpetine ogledali soline. Razgled je bil prečudovit. V domu nas je že čakalo slastno kosilo. Po kosilu smo pisali razglednice. Po popoldanskem plavanju smo se prvič spustili do morja in v njem iskali morske živali in rastline. S teleskopom smo opazovali ptice, ki živijo ob našem morju. Po napornem dnevu nam je večerja zelo teknila in krožniki so bili hitro prazni. Po večerji smo imeli nekaj prostega časa za skupne družabne igre. Učiteljici sta nam prebrali pravljico in nam zaželeli sladke sanje. Tukaj nam je res lepo in domotožja nimamo. 

Več slik…

3.DAN

Tudi danes smo se zbudili v sončno jutro. Tinej praznuje danes 9. rojstni dan, zato smo mu pripravili majhno presenečenje. Kot vsaki dan, smo tudi tokrat nestrpno čakali na dopoldansko plavanje. Po plavanju nas je Tinej povabil na sladoled in sprehodili smo se do Lucije. Na poti nazaj smo si ogledali še portoroško marino, kjer smo občudovali jahte in jadrnice. Po kosilu je sledilo popoldansko plavanje. Učiteljica Lili nas je popeljala v bližnji zeliščni vrt, nam predstavila zelišča in nas jih naučila vonjati. Nato smo skupaj z njo sešili vrečke iz blaga, kamor smo dali rožmarin in ščepec modrosti, ki nam bo pomagal pri ljubezni, spanju, sprostitvi in učenju. Po večerji smo se sprehodili do obale, kjer smo si okrepili mišice na fitnes napravah na prostem. Navdušeni, a že rahlo utrujeni, smo se odpravili nazaj v dom, se uredili za spanje in prijetno utrujeni zaspali. Vsi smo zdravi, vsi jemo, spimo, skratka – nič nam manjka.

Več slik…

4.DAN

Predzadnji dan naše šole v naravi nam bo zagotovo ostal v spominu. Zraven vsakodnevnih dejavnost,i smo se danes odpeljali z ladjo Solinarko v mesto Piran. Tam smo obiskali akvarij, šli na sladoled in imeli kratek ogled glavnih znamenitosti mesta (Tartinijev trg, Benečanko, občinsko palačo). Z vrha cerkvenega obzidja smo občudovali prelep razgled na piranski polotok. Zvečer smo imeli druženje z učenci ostalih šol, ki prav tako bivajo v domu. Pripravili smo si družaben večer, ki smo ga poimenovali Seča ima talent in na koncu vsi skupaj zaplesali ob glasbi.

Več slik…

5.DAN

Naš zadnji dan je minil v pričakovanju odhoda domov. A kljub temu smo se veselili še zadnjih dejavnosti tega dne. Zjutraj smo Laro presenetili s tortico, saj je praznovala rojstni dan. Po zajtrku smo se odpravili na bazen, kjer so preverili naše znanje plavanja in verjeli ali ne, sami smo bili presenečani nad tem, kako veliko smo se naučili. Pred kosilom smo se odpravili do vrta kaktusov. Tam nam je prijazna gospa povedala vse, kar moramo vedeti o zgodovini, vrstah in vzgoji kaktosov. Pogled na kaktuse različnih oblik in velikosti nas je očaral. Nekateri smo si jih tudi kupili in si jih odnesli domov. Po kosilu nam je osebje doma pripravilo prijeten zaključek in nam podelilo priznanja za prizadevno delo in prijazen nasmeh. Po nas se je pripeljal voznik avtobusa-Klarin oče in odpravili smo se na pot. Dokaj hitro nas je premagala utrujenost in večina nas je na avtobusu zaspala. Na poti domov smo se ustavili v Mc Donaldsu, kjer nas je Lara po obroku pogostila še s s sladoledom. Pot domov je hitro minila in vsi smo bili že v pričakovanju objema naših staršev. Preživeli smo lep teden z našima učiteljicama, ki ga zagotovo še hitro ne bomo pozabili.

Več slik…

 

Dostopnost