Skoči na glavno vsebino

V petek, 12. maja 2017, smo na šoli izvedli izmenjavo knjig za učence 1. – 5. razreda. Izmenjava je potekala v okviru UNESCOVEGA nacionalnega projekta Menjaj branje in sanje, katerega nosilka je Gimnazija Ledina iz Ljubljane. Osnovni cilj projekta je vzbuditi večje zanimanje za branje in knjigo med mladimi, razen tega pa projekt vodi tudi k izboljšanju medsebojnega sporazumevanja, razvijanju odgovornosti do sočloveka, medgeneracijskemu spoznavanju in učvrstitvi povezovanja med posamezniki ter spoznanju, da nam prav knjige podarjajo intimen čas samo zase.

Učenci 1. – 5. razreda naše šole so izmenjali knjige po prireditvi ob zaključku bralne značke. Po pogovoru s knjižničarko Majo Razboršek o bralnih užitkih in pomenu branja so učenci v jedilnici šole v prijetnem pričakovanju izmenjali knjige, opremljene tudi s posvetili, lepimi mislimi ali citati.

O tem, da je projekt v celoti uspel, ni nobenega dvoma. To so dovolj zgovorno pokazali zadovoljni in navdušenja polni obrazi otrok. Slike si lahko ogledate tukaj.

Ker letos Muca Copatarica praznuje 60 let, je učiteljica Marta Jemenšek po izmenjavi knjig učencem 1. triade pripravila oglasno desko o zanimivostih Ele Peroci in Muce Copatarice. Učenci so lahko rešili kratek kviz in se pomerili v risanju ali slikanju najlepše Muce Copatarice. Šest srečnih izžrebancev, ki so pravilno rešili kviz, je dobilo majhne nagrade, tri učenke, ki so bile izvirne pri risanju Muce Copatarice, pa so prejele simbolične nagrade. Prav vsi učenci, ki so sodelovali, so se na koncu lahko posladkali z bonboni.

Dostopnost