Skoči na glavno vsebino

Vrstniške mediatorje, ki skozi celo leto pridno obiskujejo krožek, izvajajo vrstniške mediacije s sprtimi učenci in se aktivno vključujejo v druge proaktivne dejavnosti na šoli ter delegate šolskega otroškega parlamenta, ki so vodili okroglo mizo o duševnem zdravju ter našo šolo zastopali na medobčinskem otroškem parlamentu v Lenartu, smo nagradili z obiskom sobe pobega v Domu ustvarjalnosti Zveze prijateljev mladine Maribor.

Sobo pobega smo obiskali v četrtek, 11. 4. 2024, v dveh skupinah. Ena skupina se je preizkusila v reševanju nalog in ugank v sobi pobega, ki ni bila   običajni “escape room”, ampak je imela izobraževalno noto na temo duševnega zdravja, druga skupina pa si je privoščila sprehod po Mariboru in slasten ogromen sladoled.

Manca, 8. a: “Meni je bilo v sobi pobega najbolj všeč to, da se je tema nanašala na duševno zdravje in da je bilo zelo poučno. Všeč mi je bilo, da uganke niso bile lahke in da so bili namigi zelo skriti. Reševal nas je voki -toki in možnost, da smo lahko kadarkoli prosili za pomoč.”

Ana, 8.a: “Bila sem že v veliko sobah pobega, a še nobena ni imela takega pomena in takšne zgodbe, kot jo je imela ta. Soba pobega je bila zanimiva, kar zahtevna in zame zelo dobra izkušnja.”

Miha, 9. a: “V sobi pobega sem se imel zelo lepo, saj so mi bili izzivi zelo všeč. To, da sem lahko bil notri s prijateljem, je bilo še boljše. Upam, da še bo več takšnih zanimivih dogodkov v prihodnosti.”

Zahvaljujem se staršem učencev, ki so poskrbeli za prevoz ter šolskemu skladu za donacijo vstopnine.

foto

Mentorica: Natalija Novak, socialna pedagoginja

Dostopnost