Skoči na glavno vsebino

V petkovem (16. 11. 2018) naravoslovnem dnevu smo povezali gibanje, sproščanje, povezanost z drugimi ter zdravo prehrano in preživeli pester in zanimiv dopoldan. Dan smo pričeli s tradicionalnim slovenskim zajtrkom, nato pa se vsi na šoli razgibali na jutranji telovadbi na igrišču. Okrepčani in razgibani so se učenci preizkusili v kvizu o prehrani, se sproščali oz. spoznavali jogo pod mentorstvom učiteljice Nine Ličen Goričan in gospoda Srečka Pavliča, se udeležili intenzivne vadbe in otroške zumbe, ki jo je vodila Mateja Potočnik ter izdelovali razredno mandalo. Mlajši učenci so se spoznavali ob igri Čustveni vrtiljak in se igrali socialne igre, učenci od 4. do 9. razreda pa so sestavili razredni jedilnik, ki ga bomo uvrstili v mesečni jedilnik cele šole.

“Jej zdravo, sproščaj se za zabavo in se gibaj z naravo.”

Misli iz refleksij učencev:

Učencem prvega razreda je bil najbolj všeč kviz o prehrani, otroška zumba in joga. Naučili so se novega plesa in veliko o sadju in zelenjavi.

Spoznal sem, da ananas raste kot rožica. Všeč mi je bila zumba, ker smo plesali. Spoznal sem, da so lahko korenčki različnih barv. Počutila sem se zabavno in zdravo. Danes je bilo nepozabno. Všeč mi je bil čustveni vrtiljak, ker smo se zabavali. (Učenci 3. r)

Naučil sem se, da največja buča v Sloveniji tehta 662 kg. Všeč mi je bil kviz o prehrani, saj rada tekmujem v različnih kvizih. Všeč mi je bila joga, ker sem se sprostila in zabavala. najbolj všeč mi je bila joga, ker so mi všeč vaje. (Učenci 4. r)

Naučil sem se, da se pri jogi sprostimo in naši možgani tudi. V tem dnevu bi spremenil, da ne bi delali tako zahtevnih vaj za razgibavanje. Ta dan sem se počutila sproščeno, veselo, živo, polno energije. Najbolj vešč mi je bil kviz, ker sem spoznal veliko zanimivih reči. Spremenil bi to, da bi še več plesali. Najbolj vešč mi je bila joga, ker sem se pri njej umirila. Všeč mi je bil kviz, ker je bilo napeto in ker rad tekmujem. Spoznala sem, da je lahko joga tudi zanimiva. (Učenci 5. r)

Najbolj všeč so mi bile mandale, ker sem tam iz sebe res spravila vse občutke in hkrati pokazal vse moje žive barve. Naučila sem se da je sproščanje zelo dobro za nas in da ga lahko izvajamo tudi doma.Najbolj vešč mi je bilo sproščanje, ker je bilo vse mirno in nobeden ni kričal. Spoznala sem, da je zdravo, da veliko telovadimo in se sproščamo. Všeč mi je bilo izdelovanje jedilnika, ker bomo jedli burek. Danes je bilo zabavno in sproščujoče. Danes sem se počutil boljše kot pri pouku. Všeč mi je bilo sproščanje, ker takšne vaje še nisem delal. Spremenil bi, da bi namesto plesa igrali nogomet. Všeč mi je bilo sproščanje, ker sem se zelo sprostila in pozabila na vse stvari, ki so me mučile.  (Učenci 6. r)

Najbolj mi je bila všeč zumba, ker sem se razdivjala in sprostila.Všeč mi je bilo sproščanje, ker sem se imela super in sem se sprostila. Všeč mi je bilo sproščanje, ker nisem rabil nič delat. Všeč mi je bila vadba v telovadnici. Všeč mi je bila meditacija, ker smo ležali. Naučil sem se, kako se lahko sprostiš. Počutila sem se sproščeno. Pridobila sem znanje o meditaciji. Jaz v tem dnevu ne bi imel plesa, ker ne plešem rad. Kako meditirati mi je bilo res nekaj novega in zelo fajnega. Počutila sem se super, ker je bilo zanimivo in zabavno. (Učenci 7. r)

Všeč mi je bilo sproščanje, saj sem se popolnima odklopil. Naučil sem se meditacije. Všeč mi je bila zumba, ker smo imeli kondicijske vaje. Všeč mi je bilo sproščanje in telovadba. Všeč mi je bilo sproščanje, ker sem še bila zaspana in sem lahko še malo dlje spala.Danes sem se počutila odlično. Všeč mi je bila meditacija, ker je zanimiva. (Učenci 8. r)

 

Dostopnost