Skoči na glavno vsebino

Dedki in babice so čudovita mešanica smeha, skrbnih idej, čudovitih zgodb, ljubezni in so v življenju vnukov še kako pomemben kamenček življenjskega mozaika. Prav zato smo jih ob našem naravoslovnem dnevu na temo Preteklost povabili medse, da nam iz lastnih izkušenj povedo, kako so živeli nekoč, kaj so počeli doma ter s čim in kako so se igrali. Pripovedovali so nam o zelo zanimivih dogodivščinah in tkali nepozabne spomine. Veselja ob prihodu dedkov in babic ni manjkalo. Dedkom in babicam smo zaplesali plese Bela, bela lilija, A je kruh že pečen in Diradi čindara ter se preizkusili v igri kamen, papir, škarje.

Ta dan smo tudi spoznali, kako je bilo v šoli nekoč. V razred je prišla zelo resna učiteljica. Poučevala nas je  računstvo. Pisali smo s kredo na tablice in izkusili, kako stroga disciplina je bila nekoč pri pouku.

Veseli smo, da smo imeli možnost spoznati preteklost svojih prednikov. Želimo pa si, da jo bomo tudi sami nekoč sprejeli kot vrednoto, ki jo je vredno negovati in ohranjati.

Hvala vam!

Razredničarka Simona Dreu

Fotografije

Dostopnost