Skoči na glavno vsebino

V torek, 6. 2. 2018 je v Protokolarno razstavnem prostoru Sv. Martina v Sv. Trojici potekal prijeten večer, ki je zbranim postregel z veliko kulturnimi zanimivostmi.

Večer smo s skupnimi močmi pripravili OŠ in vrtec Sv. Trojica ter Knjižnica Lenart.

Na stenah starodavne vinske kleti so obiskovalci lahko občudovali nagrajence letošnjega Prešernovega natečaja z naslovom MLADOST V BARVAH. Natečaj že tradicionalno poteka na OŠ in vrtcu Sveta Trojica.

Razstavo so dopolnile z razstavljenim gradivom o Ivanu Cankarju knjižničarke iz Knjižnice Lenart.

Razstavo likovnih in literarnih del sem predstavila Metka Beber: “Učitelji smo z letošnjo temo želeli učencem ponuditi možnost, da ustvarjajo na teme, ki so del njihovega otroštva, odraščanja, njihovega sveta…

Vemo, da imajo otroci radi barve. Njihov svet je pisan, razigran, nagajiv, poln novih odkritij in spoznanj, poln upanja in veselja do življenja. Posledično so tako njihove slike barvite, dinamičnih kompozicij, včasih naivno otroške, spet drugič nas presenetijo z zrelo dovršenostjo likovne tematike.Vse to se odraža tudi v njihovi prozi in poeziji…”

Knjižničarke so nam pričarale posebno vzdušje z branje poezije dr. Franceta Prešerna, Otona Zupančiča in odlomke del Ivana Cankarja.

Fotografije

Metka Beber

 

Dostopnost