Skoči na glavno vsebino

V soboto, 13. 4. 2019, smo učenci OŠ Sv. Trojica imeli Ekodan na temo, posadimo sadovnjak. TD Sv. Trojica nas je povabila k sodelovanju v projektu Posadimo sadovnjak z avtohtonimi jablanami na pobočju ob Trojiškem jezeru. Vabilu smo se odzvali in tako nam je uspelo s skupnimi močmi posaditi 27 jablan – 22 različnih sort. Učenci so z zanimanjem prisluhnili navodilom ga. Cvetke Bunderla, kako posadimo jablano in tako je po 4 urah dela nastal  lep nasad jablan. Prav vsi smo bili ponosni na opravljeno delo. Posebna zahvala gre vsem, ki so kakorkoli pomagali pri izvedbi tega projekta.

Učenci 1. triade so prisluhnili zanimivi predstavitvi g. Sedonje o bobrih in tako ob jezeru našli dokaze, da tudi tukaj živi bober. Učenci 4. in 5. razreda pa so se veliko naučili o pticah, saj jim je g. Šiško pripravil zanimivo predavanje o pticah pri nas, njihovo oglašanje in prepoznavanje ptic. Na koncu so se še sprehodili do jezera, kjer so ob poti prisluhnili pticam.

Za nami je prav zanimiv dan in upam, da smo se prav vsi nekaj novega naučili. Vsem, ki ste nam pri izvedbi ekodneva pomagali, se vam prav lepo zahvaljujemo.

Ekokoordinatorici: Marta Jemenšek in Anka Leopold

Fotografije…

Dostopnost