Skoči na glavno vsebino

dela_nad_samopod

V sredo, 2. 11. 2011, smo z nadarjenimi učenci izvedli prvo delavnico v tem šolskem letu. Glavna tema na tej delavnici je bila naša samopodoba. S pomočjo različnih aktivnosti smo skupaj spoznavali sebe in druge udeležence ter odkrivali podobnosti in razlike med nami.

Ugotovili smo, da je samopodoba tista, ki v največji meri vpliva na to, kako se predstavljamo samim sebi in svetu, kako doživljamo sami sebe in druge ter kako drugi vidijo nas. Zato je zelo pomembno, da spoštujemo sebe in druge.  Na delavnici smo spoznali naša močna področja in se soočili s področji, kjer smo šibkejši. Sebe smo predstavili s pomočjo stripa, druge pa smo spoznavali s pomočjo intervjuja (kjer smo drug drugemu zastavljali zanimiva in duhovita vprašanja), prav tako pa nam je bila pri odkrivanju lastnosti sebe in drugih v pomoč tehnika, pri kateri smo svoje značilnosti primerjali z značilnostmi različnih živali (pri tej aktivnosti nas je včasih presenetil pogled drugih na nas same). Vmes je bilo poskrbljeno za dobro hrano in zabavo.

Ob koncu delavnice smo ugotovili, da smo, čeprav mogoče na začetku nismo mislili, da je to mogoče, o sebi in o drugih odkrili še nepoznane stvari. Hkrati smo spoznali kar nekaj načinov, ki nam bodo tudi v bodoče pomagali pri spoznavanju sebe in ljudi, ki nas obkrožajo.

Soc. pedagoginji: Estera Jurša, Natalija Novak

del_nad_samop_2011        del_nad_samop_1_2011

Dostopnost